Chakra kleuren in het logo

In het logo van Voet en Verbinding komen de chakra kleuren oranje, geel, groen, roze en blauw voor. Hieronder lees je meer over de betekenis van deze chakra’s en de overige chakra’s.

De verbinding met je voeten geeft voor mij de verbinding weer met je eerste chakra, het basischakra (rood). Het eerste chakra heeft te maken met basisveiligheid en zekerheid. Dit chakra staat in verbinding met de aarde. Via je voeten ben je verbonden met de aarde. Als je goed geaard bent voel je je veilig en zeker en sta je in je kracht.

Het tweede chakra, heiligbeenchakra (oranje) staat voor vreugde, vrolijkheid, en genieten. Het durven uiten van je emoties, seksualiteit en creativiteit. ‘Ik voel’ staat centraal. Ook staat dit chakra voor beweging, verandering en verbinding.

Het derde chakra, zonnevlechtchakra (geel) staat voor enthousiasme, licht, energie, optimisme, wilskracht en zelfwaardering, Je weet wat je wilt. Je neemt je eigen verantwoordelijkheid. Je blijft jezelf trouw en staat in je eigen kracht. Onderscheid maken tussen je eigen gevoelens en die van de ander hoort ook bij dit chakra.

Het vierde chakra, hartchakra (groen en roze) staat voor de liefde voor jezelf en voor anderen, geborgenheid, vertrouwen en het vinden van balans tussen geven en ontvangen. Van jezelf houden en jezelf waarderen is de basis voor het houden van anderen. Het openen van je hartchakra geeft een ultiem gevoel van vrijheid en verbinding met alles wat is. Groen is een intuïtieve en rustgevende kleur (de natuur!) en staat voor vruchtbaarheid, groei, hoop, geluk, stabiliteit, betrouwbaarheid, bezinning en evenwicht. Roze is de kleur van liefde en zachtheid.

 

Het vijfde chakra, keelchakra (blauw) staat voor het kunnen uiten van je gevoelens en verlangens. Maar ook voor het luisteren naar je innerlijke stem. Door stil te worden van binnen hoor je de mooie klanken van je innerlijke stem. Je durft jezelf te laten horen. Het uiten van wat je voelt en verlangt zorgt voor meer verbinding met je hart. De kleur blauw staat voor wijsheid, rust, vrede, veiligheid en vrijheid. Dit chakra staat voor zelfexpressie: spreken, zingen, dansen, klanken maken. Vastzittende schouders kunnen een gevolg zijn van het niet uiten en navolgen van de verlangens in je hart.

Het zesde chakra, voorhoofdchakra (indigo) staat voor bewustzijn, inzicht, intuïtie en innerlijke wijsheid. Dit chakra wordt ook wel het derde oog genoemd. ‘Ik zie’ staat centraal.

Het zevende chrakra, kruinchakra (paars) verbindt je met de kosmische energie , met alles wat meer is tussen hemel en aarde. Het staat voor het contact met je intuïtie, helder weten en je innerlijke wijsheid.

Binnen Voet en Verbinding vertragen we en verbind je je met de wijsheid in jezelf. Alle antwoorden zijn in jezelf te vinden. De Lemniscaat in het logo van Voet en Verbinding staat ook voor de verbinding met het oneindige, alles is één.

kom in contact met jezelf

Wil jij ook je hart meer volgen, dingen doen waar je meer energie van krijgt en je ogen van gaan twinkelen? Zowel privé als op werkgebied kunnen we samen kijken hoe je dit pad kunt bewandelen. Neem contact met me op en ik help je verder. Een coachingstraject op maat is bij Voet en Verbinding ook mogelijk, ook in combinatie met een voetreflexmassage of meerdere .