Barefoot wandelen

Het lopen op blote voeten helpt je om te gronden en de verbinding met je lichaam en de verbinding met jezelf te ervaren.

 

Door in de natuur op blote voeten te lopen ervaar je de verschillende ondergronden die er zijn, zoals gras, zand, steentjes, mos of bladeren. Je voelt of de ondergrond warm of juist koud is. Je voeten maken direct contact met de aarde, waardoor je meer gegrond raakt. En meer in je lichaam en uit je hoofd komt. Dit geeft een heerlijk gevoel van rust & ontspanning, waardoor je meer in het Hier&Nu kunt zijn!

Als je op blote voeten loopt, worden tegelijkertijd de verschillende reflexpunten onder je voet gestimuleerd en door het contact met de ondergrond als het ware “gemasseerd.” Dit heeft een positief effect op je organen, spieren en gewrichten, die met deze reflexpunten in verbinding staan.

Blote voeten

Ik ben zelf een aanhanger van Barefoot wandelen en de positieve effecten die het op je gezondheid en welzijn geeft. Tijdens de natuurcoachsessies, workshops en retraites nodig ik je uit dit zelf te ervaren.

kom in contact met jezelf

Wil je je hart meer volgen, dingen doen waar je meer energie van krijgt en je ogen van gaan twinkelen? Zowel privé als op werkgebied kunnen we samen kijken hoe je dit pad kunt bewandelen. Coachingstraject op maat. Mogelijk in combinatie met voetreflexmassage behandelingen.

Het lopen op blote voeten geeft je veel positieve energie en een gevoel van vrijheid!

Trek je schoenen uit, zet je voeten lekker in beweging en ervaar een boost aan energie!

Barefoot schoenen
Wil je het gevoel van blote voeten ervaren en toch extra bescherming om je voeten als je buiten loopt? Dan is het dragen van barefoot schoenen, ook wel minimalistische schoenen genoemd, aan te raden. Dit zijn flexibele, ruime schoenen, die je voeten natuurlijk laten bewegen. Door het dunne en flexibele materiaal van de zolen ervaar je toch het contact met de ondergrond en bewegen je voeten niet alleen vanuit je enkels, maar worden ook je zenuwen, spieren en gewrichten in je voeten geactiveerd.

Overweeg je om minimalistische schoenen aan te schaffen? Dan ben je bij Barefoot & More in Arnhem aan het juiste adres! Deze winkel wordt met veel enthousiasme en passie gerund door Esther Poelen en Vincent Barink. Zij voorzien je van uitgebreid en vakkundig advies!